loading.gif
mobile-banner-bg

Ümraniye Gençliği Resim Sergisi Açtı

...
17 Haziran 2016 - Cuma

Ümraniye Gençliği Resim Sergisi Açtı

AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları üyeleri, Ümraniye Belediyesi Sanatkârlar Çarşısı’nda karma resim sergisi açtı. Sergi açılışını Millî Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz,İlçe Başkanımz Av.Enver Sedat Çakıroğlu ve Belediye Başkanımız Hasan Can yaptı.

AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları’nın "Gençliğin Sanatla Buluşması" düşüncesiyle bir süre önce başlatmış olduğu Resim Kursu öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği karma resim sergisi açılışına Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ,İlçe Başkanımız Enver Sedat Çakıroğlu ve Belediye Başkanımız Hasan Can'ın yanı sıra; , AK Parti ilçe yönetimi, Belediye Başkan yardımcıları,İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Mustafa Yasin Çakar ve yönetimi, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda sanatsever genç katıldı.

Ümraniye Belediyesi Sanatkârlar Çarşısı’nda düzenlenen karma resim sergisinin açılış konuşmasını İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Mustafa Yasin Çakar yaptı. Gençlerin boş zamanlarını resim çalışmalarıyla değerlendirmesinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Çakar; "6 ay gibi kısa bir süre önce başladığımız resim kursumuzun bugün sergisini yapıyoruz. Her zaman yanımızda olan bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen değerli Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can'a teşekkürlerimizi arz ediyorum" dedi. 

Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Başkanımız Av.Enver Sedat Çakıroğlu: "Daha önce burada çok kötü durumda olan bir altgeçit vardı; şimdi ise sanat üretimi yapan bir mekân var. Birçok hizmet var, fakat Ümraniye’nin değişim vizyonunu sadece buradan bile görebilirsiniz. Bu çalışmalar için Başkanımız Hasan Can’a teşekkür ediyorum” dedi. Çakıroğlu, “Gençlerimizin her alanda olduğu gibi sanat alanında da kendisini geliştirmesi gerekir. Bu gibi çalışmalarda bulunan arkadaşlarımız olmasından dolayı gurur duydum. Herkese teşekkür ederim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

BAŞKAN HASAN CAN: "KABİLİYETLERİ ORTAYA ÇIKARTAN BU GİBİ ETKİNLİKLER, SANATA TEŞVİK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti İlçe Gençlik Kollarının düzenlediği resim sergisinde bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanımız Hasan Can: "Kabiliyetleri ortaya çıkartan bu gibi etkinlikler, sanata teşvik açısından çok önemli. İnsanların kendilerinde olan yetenekleri keşfetmesi için ilk adım olan bu faaliyetler, iyi bir eğitim neticesinde yeni sanatçıların ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Biz de bu sebeplerle, sanata teşvik açısından birçok çalışma yapıyoruz. Bunların en önemlisi geleneksel şiir, hikâye ve resim yarışmalarımız. Buradan şairler, yazarlar ve ressamlar çıkması hepimizi mutlu ediyor” dedi. Kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerinin gençler ve dolayısıyla toplum için önemini anlatan Başkan Hasan Can, “Hepinizi çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Başarılarınız daim, serginiz hayırlı olsun” dedi.

Millî Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz programda yaptığı konuşmasında "Bir toplumun gelişiminin temelinde sanat vardır. Gençlerimizin sanatla yoğrulmasını istiyoruz. Bu yöndeki gayretleri de sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu. Bakan Yılmaz: "Bizim medeniyetimizin temeli kültürdür. Bu kültürü yaşatmaya çalışan belediye başkanlarımıza ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi ve Ramazan ayının hayırlara vesile olması duasıyla konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can, Millî Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'a gençlerin yapmış olduğu bir tablo hediye etti. Gençler ise Başkan Hasan Can'a şükür isimli bir tablo takdim etti. Son olarak Başkan Hasan Can eğitime katılan gençlere katılım belgesi verdi.

Sergiyi Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile çok sayıda davetli dolaştı. Sergide gençlerin yapmış olduğu sulu boya, yağlı boya ve karakalem resim çalışmaları yer alıyor.