loading.gif
mobile-banner-bg

ŞEHİT AİLELERİ GAZİLER ENGELLİLER VE YAŞLILARLA İFTAR DA BULUŞTUK

...
04 Ağustos 2013 - Pazar

Ümraniye Belediyemiz her yıl olduğu gibi bu yıl da Yaşlı, Engelli, Gazi ve Şehit yakını vatandaşları iftar yemeğinde buluşturdu. Ümraniye Belediyesi N

Ümraniye Belediyemiz her yıl olduğu gibi bu yıl da Yaşlı, Engelli, Gazi ve Şehit yakını vatandaşları iftar yemeğinde buluşturdu. Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı avlusunda gerçekleşen iftar programına genel merkez skm başkanımız ve Milletvekilimiz Mustafa Ataş ve Gürsoy Erol, İl Başkan Yardımcımız  Leman Aksay, İlçe Başkanımız Öztürk Oran, İlçe Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) Başkanımız Abdülhamit Öz, ilçe Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanımız Abdullah Alkılıç, İlçe başkan yardımcımız Birol Hayal, Belediye Başkan Yardımcılarımız Serap Eşit Elveren ve Hüseyin Erdoğdu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda sahne alan Ümraniye Belediyesi Engelliler Korosu, iftar öncesi vatandaşlara hoş vakit geçirmelerini sağladı. Ezanın okunması ile birlikte katılımcılar oruçlarını açtılar.

İftar yemeğinin ardından söz alan ilçe Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) Başkanımız Abdülhamit Öz, “Peygamber efendimizin ifadesiyle de hâsıl olan ve Allahın katında da özel yerleri olan engelli kardeşlerimiz ve aileleri, üzerlerimizde büyük yükü olan değerli büyüklerim. Yaşamamızda engelliler ve yaşlılara karşı duyarlılığımızı daha iyi idrak ederek hayata geçirmeliyiz. Bu güzel iftar sofrasında bir araya gelmemize vesile olan Belediye Başkanımıza, engelliler ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum.”dedi. İlçe Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanımız Abdullah Alkılıç ise iftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek katılanların yaklaşan ramazan bayramını kutladı.

 Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin Erdoğdu  “Ramazanın son günlerine iştirak etmekteyiz. Cenabı hak yine böyle güzel ramazanlara kavuşmayı Ülkemize, Ülkemizdeki bu güzellikleri de diğer İslam âlemine de nasip etsin. Onların akan kanı bir an önce dursun. Ramazanınız, kadir geceniz ve yaklaşan ramazan bayramınız mübarek olsun.” dedi.

Akabinde İlçe Başkanımız Öztürk Oran, “Böyle mübarek bir günde sizlerle bir arada olmaktan, sizlerle aynı sofrada iftar yapmaktan bahtiyarız. Bugün istedik ki engellilerimizle, yaşlılarımızla şehit ve gazi ailelerimizle bir arada olalım. Bu programı tertip eden Ümraniye Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim, ramazan bayramınız şimdiden kutlu olsun.”dedi.

İl Başkan Yardımcımız Leman Aksay “Kadir gecenizi, ramazanınızı ve gelecek olan ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Bizler yaşlıların ve engellilerin öteleyen değil, bize yol gösterici olduklarına inanıyoruz. Hizmetlerimiz ve hedeflerimiz bu yönde devam edecektir. Bizi böyle güzel organizasyonda buluşturan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibine teşekkür ederim. Diyerek konuşmalarını gerçekleştirdi ardından Milletvekilimiz Gürsoy Erol, Meclisin iki haftalık yoğun çalışmasının sonucunda yürürlüğe geçen torba yasada, engelliler hakkında öngörülen maddeler hakkında bilgi verdi. Gürsoy Erol, “ Bütün bu güzelliklerin yaşandığı Ülkemizde; ekonomide, ulaşımda, eğitimde ve sağlıkta çalışmalarını sürdürdüğümüz bu güzellikler devam ediyor. Ben bu nokta da desteğinizden ötürü teşekkür ediyorum, desteğiniz devam ettikçe de görevimizi en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu iftar sofrasında emeği geçen Belediye Başkanımıza ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Şimdiden gelecek bayramınız mübarek olsun.”dedi.

Akabinde genel merkez skm başkanımız ve Milletvekilimiz Mustafa Ataş, “Bu güzel iftar sofraları, yılda bir kere olsun birbirini göremeyen insanları bir araya getiren sofralardır. Ama bugün Türkiye’de gerek ulaşım noktasında gerekse sosyal yaşantı anlamında engelli kardeşlerimiz ile alakalı yapılan düzenlemeler onların da insan olduğunu bu topluma hatırlattı. Bu ülkede yalnızca engellisiyle, yaşlısıyla, kürdüyle, türküyle, alevisiyle ve müslümanıyla her tür insanın insan gibi yaşaması gerektiğini düşünen bir iktidarız. Bu duygu ve düşünceler eşliğinde ramazanınızı kutluyorum, ramazan bayramınızı da ayrı ayrı tebrik ediyorum.”diyerek konuşmalarını sonlandırdı. Yapılan yemek duası ile programımız sonlandırıldı.