loading.gif
mobile-banner-bg

KAZIM KARABEKİR BÖLGE MAHALLELERİ SOKAK İFTARI

...
08 Temmuz 2014 - Salı

Ümraniye Belediyemizin Sokak iftarları kapsamında 2. sofrasını Elmalıkent, Kâzımkarabekir, Dumlupınar, Topağacı, Saray ve İnkılâp mahallerinde ikamet

Ümraniye Belediyemizin Sokak iftarları kapsamında 2. sofrasını Elmalıkent, Kâzımkarabekir, Dumlupınar, Topağacı, Saray ve İnkılâp mahallerinde ikamet eden vatandaşlarla kurdu. İftar yemeğine İlçe Başkanımız Öztürk Oran, Belediye Başkanımız Hasan Can, İlçe Kadın Kolları Başkanımız Mukaddes Tosun, İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Orçun Şekercioğlu, Belediye Başkan yardımcılarımız Meclis üyelerimiz, Mahalle Başkanlarımız, ve 3 bini aşkın vatandaş katıldı.

İftardan sonra konuşma yapan Dumlupınar Mahalle Başkanımız Celal Atak, “Bu mübarek ayda komşu mahallelerimizle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere bu güzel iftar organizasyonunu sağlayan başta Ümraniye Belediye Başkanım Hasan Can olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi. 

Daha sonra konuşmalarını gerçekleştiren İlçe Başkanımız Öztürk Oran ise, Ramazan ayının önemine değinerek: “Böyle güzel bir havada, sizlerle kardeşlik sofrasında birlik ve beraberlik içinde iftarımızı açtık. Rabbimize şükürler olsun. Ramazan ayı bereket ve paylaşma ayıdır. Bizler sizi davet ettik. Sizlerde davete icabet ettiniz. Bu güzel manzarayı oluşturdunuz. Ümraniyelileri bir araya getirip aynı sofrada buluşturduğu için Belediye Başkanım Hasan Can’a teşekkür ediyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin ve gelecek olan Kadir geceniz ve Ramazan bayramınızda şimdiden mübarek olsun.’’ dedi.

 İftar yemeğinin ardından selamlama konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Hasan Can, “Elmalıkent, Kazımkarabekir, Dumlupınar, Topağacı, Saray ve İnkılap mahallelerinde ikamet eden Ümraniyelileri aynı sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İftar sofralarımız sizinle bereketleniyor ve sizinle anlam buluyor. Sokaklarımız adeta şölen yeri gibi olmuş. Duygulanmamak elde değil. Burada görünen manzara işlenmiş bir resim gibi. Mahalle halkı inmiş evlerinden mahallesindeki sokağındaki komşularıyla aynı sofrada iftar etmenin hazzını ve lezzeti tadıyor; işte kardeşlik budur. Bizler bu kardeşliği sağlamak için mücadele ediyoruz. Hepimiz kardeşiz, geleceğe de kardeş olarak yürüyeceğiz. Ümraniye’nin güzel insanları, Rabbim oruçlarınızı kabul etsin. Rabbim bu güzellikleri Dünyanın dört bir yanındaki mazlum kardeşlerimize de nasip etsin” dedi.