loading.gif
mobile-banner-bg

KARDEŞLİK SOFRASI IHLAMURKUYU CEMİLMERİÇ TEPEÜSTÜ F.S.M MAHALLELERİNDE KURULDU

...
23 Temmuz 2013 - Salı

Ümraniye Belediyemizin düzenlediği sokak iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir araya gelmeye devam ediyoruz. 7. Düzenlenen Sokak iftarımız Ih

Ümraniye Belediyemizin düzenlediği sokak iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir araya gelmeye devam ediyoruz. 7.  Düzenlenen Sokak iftarımız Ihlamurkuyu Mahallesi Atatürk Caddesi Mediha Tansel İ.Ö.O. bahçesinde kuruldu. Cemil Meriç, Ihlamurkuyu, Tepeüstü ve Fatih Sultan Mehmet sakinlerini bir araya getiren iftar programına İlçe Başkanımız Öztürk Oran, İl Yönetim Kurulu Üyesimiz Cihan Öztunç, Belediye Başkanımız Hasan Can,İlçe başkan yardımcılarımız Belediye Başkan Yardımcılarımız, Mahalle Başkanlarımız, Muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. Ezanın okunmasıyla 2 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı.

İftar yemeğinin ardından mahalleler adına söz alan Cemil Meriç Mahalle Başkanımız Salih Özden, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan kurtuluş olan bir mübarek ramazan ayı içerisindeyiz. Rabbim bize mağfiret eylesin.”dedi.

 Ramazanın manevi atmosferinin bu sofralarda daha güzel hissedildiğini dile getiren  İlçe Başkanımız Öztürk Oran, “ Böyle güzel bir havada, böyle güzel bir mekanda sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün yeryüzünde bu mutluluğu yaşamayan nice Müslüman ülkeler var. Rabbim onlara bizim gibi iftar açmayı, komşularıyla birlik ve beraber olmayı nasip etsin. Bu iftar sofraları bizim zenginliklerimiz. 4 mahalle birbirleri ile bir masa etrafında iftar yapıyor. Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu birlikteliği bize sağlayan başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi. 

Daha sonra söz alan İl Yönetim Kurulu Üyemiz Cihan Öztunç, “ Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından ebedi kurtulma olan mübarek ramazan ayının bu akşamında bizi bir sofrada bir araya getiren rabbimize hamd ediyorum. Belediyemizin davetine icabet ettiniz, şeref verdiniz. Geceniz hayırlı olsun, rabbim bizi evvela kadir gecesine sonra da ramazan bayramına kavuştursun.”dedi.

Akabinde konuşma yapan Belediye Başkanımız Hasan Can, “ Ne güzel bir tablo. Bu tablo bu milletin özünde var olan birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının coştuğu andır. Bu an Ramazan anıdır, İftar anıdır, İftar sevincinin yaşandığı andır. Bu sofralar herkese açık ve herkes misafirimizdir. Hamd olsun 10 seneden beri Ümraniye’mizin insanını, Ramazan bereketiyle buluşturmanın ve ramazan hazzını doya doya yaşamanın lezzetini tattırdık. Biz yol yaparız, kaldırım yaparız, park yaparız. Ama en önemlisi biz gönül yaparız. Rabbim bize fukaranın, garibin, yetimin, yoksulun, kimsesizin ve engellinin; abisi, amcası, yeğeni ve en yakını olmayı bize nasip etti.”diyerek konuşmalarını sonlandırdı. Konuşmaların ardından yemek duasıyla program sonlandı.