loading.gif
mobile-banner-bg

İSTANBUL'DA DANIŞMA MECLİSİ COŞKUSU

...
26 Ocak 2013 - Cumartesi

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantımız, İl Başkanımız Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde İl Başkanlığımızda gerçekleştirildi.

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantımız, İl Başkanımız Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde İl Başkanlığımızda gerçekleştirildi.

Yoğun ve coşkulu bir katılımla gerçekleşen İl Danışma Meclisimize, MYK ve Kurucular Kurulu Üyelerimiz, Genel Başkan Yardımcılarımız Ekrem Erdem, Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu, Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu,  İstanbul Milletvekillerimiz, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Başkanlarımız, İBB Başkanımız Kadir Topbaş, İlçe Belediye Başkanlarımız ile teşkilatımızın her kademesinden çok sayıda partilimiz katıldı.

İl Danışma Meclisi Toplantımızın açılış konuşmasını yapan İl Başkanımız Aziz Babuşcu, İstanbul teşkilatımızın bütün birim ve kademeleriyle bir kere daha bir araya gelmekten, bu heyecana, bu coşkuya tanıklık etmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Konuşmasında önümüzdeki dönemde yapılacak seçimlere değinen İl Başkanımız sözlerine şöyle devam etti: “Bildiğiniz gibi önümüzde 2014 yerel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve ardından da 2015 Genel seçimleri vardır. Öncelikle 2014 seçimleri. Gayet net söylüyorum; 2014 yerel seçimleri bizim için Türkiye’nin geleceğinde kilometre taşı olacak bir seçimdir. Bunun neden böyle olduğunu 3 boyutlu bir zaman şuuruyla daha iyi anlayabiliriz. Yani; Dün nasıl bir Türkiye vardı, bunu iyi bileceğiz. Bugün nasıl bir noktadayız? Hangi kritik dengeler içindeyiz? Nasıl bir gelecek tasavvurumuz var ve ona hangi ruhla yürüyoruz?”

Geçmişe bakıldığında içine kapanmış bir Türkiye görüldüğünü söyleyen İl Başkanımız, “AK Parti iktidara gelmeden önce, bugünküyle kıyas edilmeyecek şekilde yoksul, bugünküyle kıyas edilmeyecek şekilde anti demokratik, bugünküyle kıyas edilmeyecek kadar uluslararası alanda silik ve esamisi okunmayan bir Türkiye vardı.Bırakın sorunları çözmeyi, sorunların konuşulmasının bile mümkün olmadığı bir Türkiye vardı.” dedi.

AK Parti iktidarının Türkiye için yaptığı belki de en önemli hizmet ve iyiliğin sorunlarımızın konuşulabildiği bir iklimi oluşturması olduğunu ifade eden İl Başkanımız, bugünkü Türkiye’nin çok farklı olduğunu ifade ederek, “Artık IMF kapılarında dilenen bir Türkiye yok… IMF’ye borç veren bir Türkiye var. Yargıda “Tabii ki CHP’lileri dolduracaktım, sağcıları mı alacaktım” şaklabanlığı yok… Hukuki ve demokratik bir yapı var. Kılık kıyafet avcılığı yapan, toplama kamplarını andıran ikna odaları kuran, aynı sorulardan sınava girmiş öğrencileri katsayı zulmüne maruz bırakan bir YÖK ve üniversite sistemi yok… Özgür bilim var. Artık seçilmiş hükümetlere posta koyan, ne yaparsa yapsın dokunulmaz olan kayıt dışı güç ve odaklar yok… Yaptıkları her türlü hukuksuzluğun hesabını yargı önünde verenler var. Artık şapkasını alıp giden siyasetçiler yok… “Yeter, karar da söz de milletindir” diyen, “Bir yanağına vur, ötekini çevirsin… Kusura bakmayın öyle yanak bizde yok” diyen, Recep Tayyip Erdoğan var.” şeklinde konuştu.

İl Başkanımız, eski düzene ve günlere dönmek isteyenlerin 2014 yerel seçimlerini kendileri için bir fırsata dönüştürmenin çabası içinde olduklarını vurgulayarak, “Başını CHP’nin çektiği malum kesimler ellerini ovuşturarak ve hınçla, AK Parti’nin zayıflayacağı bir dönemin hayalini kuruyorlar. Başta yargı ve üniversiteler olmak üzere, her alanda yeniden statükocu oligarşinin hükümferma olacağı günlerin arzusuyla yanıp tutuşuyorlar. Tüm bunları da, tam vesayetsiz bir demokrasi için yaptığımız reformlar sivil ve demokratik bir anayasayla iyice kurumsallaşmadan, AK Parti’nin yeşerttiği demokrasi fidanı, çınar haline gelip iyice mukavemet kazanmadan gerçekleştirmek istiyorlar. Biz bu zihniyeti iyi biliyoruz. Asla unutmadık ve unutmayacağız. 2014 seçimlerinde ve sonrasında da büyük İstanbul teşkilatımızla birlikte milletimizin gönlünü kazanmaya, ülkemizin demokrasi ve hayat standartlarını yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İl Teşkilat Başkanımız Halis Dalkılıç, İl Kadın Kolları Başkanımız Özlem Zengin Topal ve İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız Fatmanur Yavuz'un çalışmaları hakkında bir sunum yaptığı programda, Genel Merkez Seçim İşleri Başkanımız Mustafa Şentop ise ‘Yeni Anayasa Çalışmaları’ başlıklı kapsamlı bir sunum yaptı.

Genel Başkan Yardımcılarımız Ekrem Erdem ve Süleyman Soylu, Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ve İBB Başkanımız Kadir Topbaş’ın selamlama konuşmalarıyla devam eden Danışma Meclisimiz, Has Parti ve Demokrat Parti’den Ak Parti’ye geçen yöneticilere parti rozeti takılması ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.