loading.gif
mobile-banner-bg

İLK HEDEF 2014

...
11 Şubat 2013 - Pazartesi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığımız, Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “İlk Hedef 2014 Seçim Sürecini Başlatıyoruz” programıyla, 2014 Yerel Seçim çalışmaları için start verdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığımız, Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “İlk Hedef 2014 Seçim Sürecini Başlatıyoruz” programıyla, 2014 Yerel Seçim çalışmaları için start verdi.

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen ve İstanbul teşkilatımızın yeni bir seçim sürecinin heyecanını yaşadığı toplantıya, İl Başkanımız Aziz Babuşcu, MYK ve Kurucular Kurulu Üyelerimiz, Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakerecimiz Egemen Bağış, İstanbul Milletvekillerimiz, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İlçe Başkanlarımız, Ana Kademe Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İBB Başkanımız Kadir Topbaş, İlçe Belediye Başkanlarımız ile teşkilatımızın her kademesinden çok sayıda partilimiz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanımız Aziz Babuşcu, “Toplantı salonundan yansıyan inanç, coşku ve heyecanın, her şeyin en güzeline layık aziz milletimiz ve güzel ülkemizin geleceği adına umut, azim ve kararlılığımızı bir kere daha pekiştirdiğini belirterek, “Bu vesile ile, bizleri onurlandıran Genel Başkanımıza İstanbul teşkilatımız adına şükranlarımı sunuyorum. Genel Başkanımız ve Başbakanımızın bu toplantımızı onurlandırmasından dolayı ayrı bir heyecan, büyük bir sevinç yaşıyoruz.” dedi.

Nasıl Bir Dönemden Geçtiğimizin Şuurundayız

Bütün İstanbul teşkilatıyla birlikte, AK Parti’nin kuruluşundaki ahde ve ruha sadık kalarak, ilk günkü heyecanla yola devam ettiklerini vurgulayan İl Başkanımız, “Nasıl bir süreçten geçtiğimizin şuurundayız. Sendelememizi, tökezlememizi dört gözle bekleyenlerin farkındayız. Dönem dönem farklı yüzlere bürünüp değişik maskeler taksalar da, bu milletle ve milletin değerleriyle ezelden kavgalı olan zihniyetin hiç değişmediğini, sadece kendini güncellediğini çok iyi biliyoruz.  2014 seçimlerinin siyaseten ne tür anlamlar içerdiğini biliyoruz. Bütün bir dikkatimiz ve şuurumuzla farkındayız ki; Yerel seçimler, doğuracağı sonuçlar itibarıyla stratejik bir seçimdir. Oy oranında en küçük düşüş veya yükselişin sonuçları, düşüş veya yükseliş oranından daha fazla siyasi sonucu doğuracaktır. Yerel seçimlerde yükseliş trendinin yakalanması/korunması, sonraki iki seçime güçlü girişin anahtarıdır. Bu nedenle de; Oy oranını oransal olarak koruma değil, oransal yükselişe yönelik güçlü bir kampanya yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un Yüzünü Ağartacağız

İl Başkanımız sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul teşkilatı olduğumuzun, İstanbul’un şahlanışının Türkiye’nin şahlanışı demek olduğunun şuurundayız. Ve hepsinden önemlisi; İstanbul bize sizin bir emanetinizdir ve biz bu emanetin yüklediği sorumluluğu yüreğimizin her noktasında hissediyoruz. İşte bu duyguyla ve bu ruhla, bugün burada, sizin huzurunuzda 2014 seçimlerine dönük büyük yürüyüşümüzü ilan ediyor ve diyoruz ki; İstanbul teşkilatı olarak, nasıl daha önceki süreçlerde birçok başarılara imza atıp destanlar yazmışsak, inşallah 2014’te de, İstanbul’un yüzünü, Türkiye’nin bahtını ağartacağız.”

Toplantıda AK Parti İstanbul teşkilatına seslenen Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan,  AK Parti'nin, özellikle 2014 yerel seçimlerine yönelik süreci başlattığını ifade ederek toplantının İstanbul'a, İstanbullulara, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

İstanbul Her Zerresiyle Anadolu’dur

AK Parti İstanbul teşkilat mensuplarına, sevgi ve şükranlarını dile getiren Başbakanımız, “İstanbul; AK Parti hareketinin, davasının piştiği, olgunlaştığı, serpildiği ve meyveye durduğu bir şehir. İstanbul nasıl ki, kökleri Selçuklu'da ve Osmanlı'da olan bir ulu çınarsa, AK Parti de işte bu ulu çınardan gıdasını alan, İstanbul'dan ruhunu, özünü tevarüs etmiş bir harekettir. İstanbul, her zerresiyle Anadolu'dur, Trakya'dır, her karışıyla Türkiye'nin ta kendisidir. Havasıyla, ruhuyla, sesiyle, nefesiyle, Orta Doğu'nun, Kafkasya'nın, Balkanlar'ın, Asya, Afrika, Avrupa'nın adeta kalbidir. İstanbul aşktır, sevdadır, hoşgörüdür, sabırdır, tahammüldür. Hani şair diyor ya; 'İstanbul'u sevmezse gönül,aşkı ne anlar...' Mesele budur. İşte bize, Anadolu aşkını, Trakya aşkını, Türkiye aşkını aşılayan bizzat İstanbul'dur. Bize, bu millete hizmetkar olma, bu ülkenin her karışına, bu milletin her bir ferdine hizmet etme sevdasını aşılayan, bizzat İstanbul'dur, işte bu şehirdir. İstanbul'dan aldığımız ilham ve edindiğimiz tecrübeyle, Türkiye'ye, aziz milletimize çok büyük hizmetler kazandırdık. İnşallah, İstanbul arkamızda olduğu sürece, bu ulu şehir dualarıyla, ezanlarıyla, cıvıl cıvıl sokakları, hayat dolu insanlarıyla bize destek verdiği sürece, Türkiye'ye ve Türkiye toplumuna hizmet etmeyi sürdüreceğiz.'' dedi.

Seçim Çalışmamız Haziran 2011’de Başladı

AK Parti olarak, seçim çalışmalarını seçimin bittiği sandıkların kapandığı andan itibaren başlattıklarını ifade eden Başbakanımız, “Biz bugün seçim çalışması başlatmıyoruz. Seçim çalışması Haziran'da başladı. 2011'de... Biz bir ay kala meydanlara çıkanlardan değiliz. Biz bugün milletim için ne yaptım diyen bir partiyiz. Bütün teşkilatımdan Mahalli Seçimlere 13 ay kala İstanbul'da çalışmalara hız kazandırılmasını rica ediyorum. İstanbul’un geleceği için çok büyük projelerimiz var. Asrın projesi olarak bilinen Marmaray'ı 29 Ekim'e yetiştirme gayretindeyiz. Ankara-İstanbul hızlı tren hattı da tamamlanma çalışmasına geldi, büyük ihtimalle Eylül- Ekim'e yetiştireceğiz. İstanbul'a biri Avrupa yakasında diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki şehir projemiz var. İki şehir projesi ile adeta bir yeni İstanbul inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İstanbul Projeleri

Başbakanımız sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul’da 2 alan olacak mitingler için. Taksim mi olsun falan filan... Doldurur musun doldurmaz mısın bizi ilgilendirmez. Ha bunlar hizmet diye bir şeyi anlamıyor. Bu ülkede sol bir garip. Hizmet diye bir şey bunların dünyasında yok. Bunlar nasıl kalktıysalar öyle yatmak isterler. Biz hayatımızı dünyadaki gelişmelerle güncelleyerek devam ettirmek istiyoruz. İstanbul'un içinde tarihle kucaklaşan bir meydan yok. Sultanahmet bizim için nasıl önemliyse Taksim Meydanı aslında rücu edecek. Taksim Kışlası var idi. Yaklaşık 150 yıllık mazisiyle. Bu Taksim Kışlası'nın aslının inşa edilmesini istiyoruz. Birileri de karşı çıkıyor. İstanbul'daki kurul. Ama bu kurulun üstünde bir yer var. Ankara'da. İnceleyecek kurulun kararını. Ret verecek bitecek bu iş. Biz yanlışların peşinden giden bir iktidar değiliz. Yeri geldiği zaman tarihi eserlere dokundurtmayız. Taksim farklı bir çekim alanı olacak, dünyada çekim alanı olacak. Bunlar her şeye karşı. Birinci ve ikinci köprüye de karşıydılar. Üçüncü'ye de karşılar şimdi. İnşallah eşsiz bir köprü olacak, öyle bir güzelliğe sahip olacak."

Toplantı, İl Yerel Yönetimler Başkanımız Selim Temurci’nin 2014 seçim çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdiği Stratejik Plan sunumu ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.