loading.gif
mobile-banner-bg

İBB Başkanımız Dr. Mimar Kadir Topbaş STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

...
25 Şubat 2014 - Salı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mimar Kadir Topbaş, Ümraniye’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Ümraniye Bele

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mimar Kadir Topbaş, Ümraniye’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Ümraniye Belediye Nikâh Sarayı Sultan salonunda gerçekleşen programa

 İlçe Başkanımız Öztürk Oran, Belediye Başkanımız Hasan Can,  İlçe Başkan Yardımcılarımız, Belediye Başkan Yardımcılarımız, İl yönetim kurulu üyelerimiz, Meclis üyelerimiz, Mahalle Başkanlarımız, STK Temsilcileri, Mahalle Muhtarları, site yöneticileri, Spor Kulübü Başkanları ve kanaat önderleri katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanımız Öztürk Oran; “Böyle güzel bir günde, güzel bir kahvaltıda hep beraber birlikte olmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. 44 yıldır İstanbul’dayım ve 44 yılda İstanbul’a neler yapıldığını hepimiz gördük. Kadir Başkanımızın göreve geldiği günden beri İstanbul daha farklı bir konuma geldi. Hizmetlerle eserlerle dünya çapında yatırımlar yapıldı. İstanbul’umuz Metrolarıyla, Metrobüsleriyle, kavşakları ve tünelleriyle kıskanılacak hale geldi. 5 yıl içinde hem İstanbul’a hem de Ümraniye’ye daha fazlası yapılacaktır. Ben şahsım teşkilatım ve vatandaşlarımız adına İstanbul’umuza ve Ümraniye’mize yaptığınız ve yapacağınız hizmetler için teşekkür ediyorum. Şimdiden 30 Martın hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanımız Hasan Can; “İstanbul’umuz ve Ümraniye’miz Ak Parti ile en güzel dönemini yaşıyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a İstanbul’umuza, Ülkemize kazandırdığı hizmetler ve eserler için şükranlarımı arz ediyorum” dedi. Başkan Hasan Can, “10 yıl önceki Ümraniye ile şimdiki Ümraniye arasında dağlar kadar fark var. Bir yandan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımızın, bir yandan da bizim yaptığımız hizmetler ve eserlerle Ümraniye’mize yeni bir görünüm kazandırdık. Yakın zamanda bitecek olan metro hattımızla Ümraniye durağından ve madenler durağımızdan bindiğinizde İstanbul’un ne tarafına gitmek istiyorsanız oraya gideceksiniz. Çok şükür yer altında ağlar ören bir Başkanımız var. Ümraniye’mizde meydan yoktu, biz İGDAŞ binasını ve 70 yıllık okulu yıkarak Ümraniye’mize bir meydan kazandırdık. Yakın zamanda ise yer altı otoparkımızı da yapacağız. Bizler hizmet ehliyiz, insanlarımıza hizmet için varız. Başkan Hasan Can, şimdiden 30 Mart seçimleri herkese hayırlı olsun. Rabbim yolunuzu yolumuzu açık etsin” dedi.

 

Ümraniye STK Temsilcileri ile bir araya geldiği programda konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bize ev sahipliği yapan Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran’a ve Ümraniye Belediye Başkanım Hasan Can’a teşekkür ediyorum. Artık günümüz dünyası daha çok farklı, dünya küreselleşti hudutlar dar hale geldi. Böyle bir yaşam alanı olan dünyada insanların kaderleri bir oldu. Dünyanın neresinde bir zulüm var ise bizler tavır koymak zorundayız. Ecdadımız dünyaya adalet götürdü, zulüm etmedi, asimile etmedi ve kimseye dokunmadı. Bizlerde onlardan aldığımız güç ile aynı yolu izliyoruz. Asya’dan, Avrupa’ya, Amerika kıtasından dünyanın her noktasında hissedilir hale geldik. Türkiye güçlü olduğu sürece bizler bütün oyunları bozarız. Gece gündüz çalışmak zorundayız. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Geçmişte bir bardak suya muhtaç İstanbul’dan 15 milyon insana ve kuraklığa rağmen su sıkıntısı olmayan bir şehir haline gelindi” dedi. Ümraniye’den Bostancı’ya metro bağlantısı yapacaklarını da müjdeleyen Kadir Topbaş,  Ümraniye’den Bostancı’ya Kadıköy-Kartal Metrosu’nda da bağlantı yapacağız. İstanbul’un altını demir ağlarla ördüklerini dile getiren Kadir Topbaş, “Dünyada bu kadar yoğun metro yapan bir şehir ve bu kadar hızla metro yapan bir ülke yok. İnşaatı hızla devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu’nu 2015’te vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Bu metronun yapım hızı da bir dünya rekoru. Ümraniye’ye, Çekmeköy’e ve Alemdağ’a metro gelecek denilseydi inanır mıydınız? Metro bittiğinde Ümraniye’den Üsküdar’a, Kartal’a ve Avrupa yakasındaki istediğiniz noktaya hızlı ve konforlu bir şeklide gidebileceksiniz. Ümraniye’ye tünel, yol, kavşak, yeni yol ve otopark gibi daha ne ihtiyaç varsa önümüzdeki dönem yapacağız. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Sizler bunları çok iyi değerlendiriyorsunuz. İnanıyorum ki vatandaşlarımız vefa duygusuyla hizmeti aşk olarak gören AK kadrolara yetkiyi 30 Mart gecesi tekrardan verecektir” şeklinde konuştu.