loading.gif
mobile-banner-bg

ÇAKMAK ÇAMLIK ARMAĞANEVLER SİTE MAHALLESİ SOKAK İFTARI

...
14 Temmuz 2014 - Pazartesi

Ümraniye Belediyemizin düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği coşkulu mahalle iftarlarında bu kez; Çakmak, Çamlık, Armağanevler ve Site mahalle saki

Ümraniye Belediyemizin düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği coşkulu mahalle iftarlarında bu kez; Çakmak, Çamlık, Armağanevler ve Site mahalle sakinleri bir araya geldi. Yüzlerce kişinin aynı sofrada buluştuğu iftar programına; İlçe Başkanımız Öztürk Oran, Belediye Başkanımız Hasan Can, İlçe Başkan yardımcılarımız, Belediye Başkan yardımcılarımız, Mahalle Başkanlarımız, Muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. İftar yemeğinde konuşma yapan; Site Mahalle Başkanımız Hasan Canik, “ Ramazan-ı şerif’in gelmesiyle beraber birlik ve beraberliğin arttığı bu sofralarda buluşuyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.’’ dedi.

Daha sonra konuşmalarını gerçekleştiren İlçe Başkanımız Öztürk Oran: “ Şükürler olsun böyle güzel bir akşamda sizlerle birlikte iftar açıyoruz. Ramazan ayı; paylaşmak, yardımlaşmak ve maddi durumu iyi olmayan insanlara yardım etmektir. Aynı zamanda birbirimizi, komşumuzu ve Ülkemizi sevmektir. Ülkemizdeki birlik ve beraberliğin devam etmesi için dua etmeliyiz. Hepinize hayırlı akşamlar diliyor, şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyorum.’’ dedi.

Akabinde konuşma yapan Belediye Başkanımız Hasan Can:  “Ne güzel bir aradayız, Rabbimize ne kadar hamdetsek, ne kadar verdiği nimetlere şükretsek azdır. Ne büyük bir nimettir bu. İşte her bir sokağımız adeta 5 yıldızlı restoran olmuş durumda. Komşularıyla bir arada iftar ediyor. Bundan daha büyük nimet, güzellik ve bir an olabilir mi? İşte Ramazan budur. Ramazan birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Rabbim bu memleketin üzerindeki güzellikleri hiçbir zaman eksik etmesin. 1071 Malazgirt Meydan muharebesiyle girdiğimiz bu Anadolu topraklarında Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle ve Sünnisiyle bin yıldan beri kardeş gibi yaşıyoruz. Kimse bu kardeşliği bozamaz. Buluştuğumuz bu kardeşlik sofralarında Rabbim hepinizin tuttuğu oruçları kabul etsin. Hepinize hayırlı akşamlar diliyor, şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.’’ dedi.