loading.gif
mobile-banner-bg

ÇAKMAK ÇAMLIK ARMAĞANEVLER SİTE MAHALLELERİ SOKAK İFTARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

...
22 Temmuz 2013 - Pazartesi

Ümraniye belediyemizin himayesinde gerçekleştirilen sokak iftarları devam ediyor. Çamlık, Çakmak, Armağanevler ve Site mahalle sakinlerini bir araya g

Ümraniye belediyemizin himayesinde gerçekleştirilen sokak iftarları devam ediyor. Çamlık, Çakmak, Armağanevler ve Site mahalle sakinlerini bir araya getiren iftar programına İlçe Başkanımız  Öztürk Oran, Belediye Başkanımız Hasan Can, Milletvekilimiz Ahmet Berat Çonkar, İl Yönetim Kurulu Üyemiz Cihan Öztunç, İlçe Başkan yardımcılarımız, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Mahalle Başkanlarımız ve binlerce vatandaş katıldı. 3 bin kişilik iftar öncesinde İlçe Başkanımız, Belediye başkanımız ve milletvekilimizle masaları gezerek mahalle sakinleri ile sohbet etti. Ezanın okunmasıyla 3 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı.

İftar yemeğinin ardından söz alan İlçe sorumlu Milletvekilimiz Ahmet Berat Çonkar, Birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma gibi duyguları mahallemiz içerisinde hep birlikte idrak ediyoruz. Ramazanın bereketinden istifade ediyoruz.”dedi. Daha sonra söz alan İl Yönetim Kurulu Üyemiz Cihan Öztunç, “Bu rahmet, bereket ve mağfiret ayının bu güzel akşamında aynı sofra etrafında bizi bir araya getiren rabbimize hamd olsun. Bu sofralar birlikte renkli, birlikte güzel. Birlik ve beraberliği bize hatırlattığı için ayrıca güzel.”dedi.

 Ardından Ramazanın manevi atmosferinin bu sofralarda daha güzel hissedildiğini dile getiren, İlçe Başkanımız Öztürk Oran “ Bugün sizlerle bir arada olmamıza vesile olan başta Belediye Başkanımız olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyorum. Burada maksat hep birlikte iftar yapmak Hiçbir etnik köken ayrımı yapmadan, hiçbir sual sormadan herkesin davetli olduğu iftar sofrasına icabet ettiniz. Allah hepinizden razı olsun.”dedi. 

Akabinde konuşmalarını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Hasan Can, “Bütün ramazan boyunca her gün bu sofraları kuruyoruz. Mahallelerimizin, sokaklarımızın ortalarında sofralar kuruyoruz. Gelen herkese kim, nedir, nerelidir sorularını sormadan herkese soframız açıktır. Ramazan ayı manevi duyguların zirvede olduğu değerli bir ay ve bu ayda birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları daha da anlamlı bir hale geliyor. Hepimiz kardeşiz, geleceğe de kardeş olarak yürüyeceğiz.” Diyerek konuşmalarını bitirdi daha sonra yemek duası ile iftar programı sona erdi.