loading.gif
mobile-banner-bg

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

...
30 Temmuz 2013 - Salı

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Geçmişte görev almış ve teşkilatımıza gönül vermiş kardeşlerimizle birlikte Ümraniye Belediyesi Hekimbaşı Sos

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Geçmişte görev almış ve teşkilatımıza gönül vermiş kardeşlerimizle birlikte Ümraniye Belediyesi Hekimbaşı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdiğimiz Ahde Vefa iftar yemeğine ilgi yoğundu. Düzenlediğimiz ahde vefa iftar yemeğimize İl Başkanımız Aziz Babuşcu, İl Başkan yardımcımız Selim Temurci, Milletvekilimiz Ahmet Berat Conkar, İl yönetim kurulu üyelerimiz, İlçe Başkanımız Öztürk Oran, Belediye Başkanımız Hasan Can,  İlçe Teşkilatlarımız ve mahalle teşkilatlarımız katıldı.

İftar yemeği öncesinde konuşmalarını gerçekleştiren İlçe Başkanımız Öztürk Oran, “Öncelikle sizlerle böyle bir ramazan iftarında birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu dile getirerek, teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu vatan için, bu toprakların bölünmez bütünlüğü için, islamın bayraktarlığı için, canlarını çekinmeden veren şehitlerimize ve bu dava için hizmet etmiş bugün aramızda olmayan, rahmeti rahmana kavuşmuş bütün kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum, rabbim mekânlarını cennet eylesin. Bugün Ümraniye’mizde büyük bir aile iftarında bir aradayız. Güven ve emniyet içerisinde rabbimin vermiş olduğu nimetlerle iftarlarımızı açacağız. Bize bu mutluluğu yaşattığınız için sizlere, ülkenin birlik ve beraberliğini sağlayan yönetimlerimize, emniyet güçlerimize, askerlerimize, yerel yönetimlerimize, ak kadrolarımıza ve hepsinden önemli olan 11 yıldır yönetimini başarı ile devam ettiren, dünyanın gıpta ettiği, mazlumların, ezilmişlerin, garip gurabanın lideri Genel Başkanımız ve Başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi hep daim eylesin. Gelecekte kadir gecenizi ve ramazan bayramınızı şimdiden kutluyorum.”dedi.

İlçe başkanımızın konuşmalarının ardından Belediye Başkanımız Hasan Can, “Bu akşam burada 8 bin 500 kardeşimizle hep beraber iftar yapmanın zevkini ve hazzını yaşayacağız. Ak parti dünden bugüne bir günde ortaya çıkmış ve bir günde iktidar olmuş değil. Şurada gördüğümüz 40 senenin emeğidir, gözyaşıdır, alın teridir. Burada 40 yıldan beri Türkiye’nin daha güzel bir ülke olması, yarınlara daha güçlenmiş olarak yürümesi, dünyada başı öne eğmeyen başı dik bir ülke olması ve dünyada mazlumların önünde rehber olmak için mücadele veren, alın teri döken insanlar var burada. İnanıyorum ki dün heyecanımız dorukta idi, bugün heyecanımız yine dorukta. Allahın inayeti ile hak bildiğimiz bu ülke için, mazlum insanlar için, 1,5 milyarlık İslam dünyası için ve bütün dünya insanlığı için doğru bildiğimiz ve bu ülkede dürüst insanların iş başında olması için gayret ve çaba sarf ediyoruz. Buradaki güzel resim binlerce insanın emek vermiş, gözyaşı dökmüş insanlardan oluşan, vefa duygusu ile bir araya toplayan bir teşkilatın resmidir.  Ben tüm İslam aleminin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik ederek, herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

 

İlçe sorumlu milletvekilimiz Ahmet Berat Conkar ise, “Bu güzel organizasyonu hazırlayan kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçektende teşkilat olarak en güzel görüntüyü en güzel mesajı biz burada dünyaya veriyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun inşallah. Birbirimize kenetlenerek önümüze konulan bütün engelleri, ne güçlü bir şekilde açarak geleceğe yürüyeceğiz. Ülkemizi geleceği en üst noktaya çıkarmayı hep birlikte başaracağız. Sizlere bugüne kadar bu yolda yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yaklaşmakta olan kadir gecenizi ve ramazan bayramınızı kutluyorum.”dedi. Ezanın okunmasıyla birlikte Ahde Vefa iftarına iştirak eden herkes aynı anda oruçlarını açtı.

İftar yemeğinin ardından konuşmalarını gerçekleştiren İl Başkanımız Aziz Babuşcu, “Şu anda İstanbul’un muhtelif noktalarında benzer sofralar sizin gibi kardeşlerimizi konuk ediyor. Ve bu sofralarda ramazanın mübarek ikliminde kardeşliğimizi paylaşmanın hazzını yaşıyorlar. Zaten bizde Ramazan paylaşmaktır ve paylaş ki kardeş olasın düşüncesi ile bu ramazan dönemi faaliyetlerine başladık. Ramazan bu güzel iklimle birlikte bizim aramıza gelir ve bizde her yıl ramazanı aynı coşku ve heyecanla bekleriz.  Ramazan rahmettir, ramazan merhamettir,  barıştır, esenliktir. Fakat bazı mazlum İslam coğrafyaları ramazanı aynı şekilde karşılayamıyor. Şu an burada bu kutlu sofra da orucumuzu açmışken aynı şekilde zulüm altında kalan kardeşlerimizde iftar vakitlerini yaşıyorlar. Türkiye güçlü kalmak zorundadır. Çünkü Türkiye’nin güçlü olması demek Ak Partinin Türkiye de başarıdan başarıya koşan ve Türkiye’yi büyüten gayretlerinin hedefe ulaşması demektir. Bu gayretler sadece Türkiye için sonuçlar doğurmuyor. O mazlum coğrafyalar bizden daha fazla başarılarımızı bekliyor ve bizim başarılarımızla geleceğin inşa edilebileceğine inanıyor. Biz bunun sorumluluğu ile öyle bir gayret ortaya koymalıyız ki, ikazımız daha iyilerinin oluşması yönünde olmalıdır.”dedi. vefa iftarımız yapılan dualar ile sonlandırıldı.