loading.gif
mobile-banner-bg

ATATÜRK TANTAVİ VE YAMANEVLER MAHALLE SAKİNLERİ SOKAK İFTARINDA BULUŞTU

...
25 Temmuz 2013 - Perşembe

Atatürk, Tantavi ve Yamanevler mahalle sakinlerini bir araya getiren iftar programı Tantavi Mahallesi Mehmet Ali Yılmaz İ.Ö.O. bahçesinde kuruldu. Sok

Atatürk, Tantavi ve Yamanevler mahalle sakinlerini bir araya getiren iftar programı Tantavi Mahallesi Mehmet Ali Yılmaz İ.Ö.O. bahçesinde kuruldu. Sokak iftarına İlçe Başkanımız Öztürk Oran, Belediye Başkanımız Hasan Can, ilçe başkan yardımcılarımız, belediye başkan yardımcılarımız, Mahalle Başkanlarımız, Muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı.

İftar sonrası mahalleler adına konuşma yapan Atatürk Mahalle Başkanımız Mehmet Türk, “Bugün burada iftarımıza teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. İnşallah seneye rabbim bu iftar programlarında tekrar bir araya gelmemizi nasip eder.”dedi.

Akabinde İlçe Başkanımız Öztürk Oran, “Bizi sizlerle buluşturan, bizlere bu sofraları hazırlayan başta Belediye Başkanımıza, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz Türk Milleti olarak farklı bir yapımız var. En çok sıcakkanlı insan kim dediğiniz zaman Türkler diyorlar. Burada komşularla birlikte muhabbetler, kaynaşmalar, mübarek gecelerde birbirimize yaptığımız iyi niyetler, dualar Allah katında inanın ki çok makbul. Ayrıca yeryüzünde sıkıntı yaşayan, bizim gibi sofralarında bir kap sıcak çorba bulamayan nice Müslüman ülkeler var. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bizi birbirimize sevdirsin. Bu sofralarda güneyden, kuzeyden, batıdan ve doğudan hiçbir ayrım yapılmadan herkes davet edildi. İcabet eden ve vakti olmayıpta gelemeyenden de rabbim razı olsun. “dedi.

Belediye Başkanımız Hasan Can, “Rahmet ayıdır, mağfiret ayıdır, merhamet ayıdır. Fakirin, fukaranın gözetilme ayıdır. Zenginle fakirin aynı sofrada buluşma ayıdır. Zengin fakir ayırımının olabildiğince ortadan kaldırılmasını sağlayacak, zekat müessesinin en iyi şekilde değerlendirildiği, sadakaların ve fitrelerin verildiği, fakir fukaranın hatırının sorulduğu, gönlü kırık insanların gönüllerinin alındığı bir aydır ramazan ayı. Ümraniye’mizde bu ramazan ayında düzenlediğimiz 9. soframız. Her birinde 3 bin 4 bin kardeşimiz sofraya oturdu. Bu akşamda Atatürk, Tantavi ve Yamanevler Mahallelerimizin birlikte müteala edilerek orta noktada hazırlanan iftar sofrasındayız, rabbim tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Bütün Ümraniyeli kardeşlerim ayrım yapmaksızın bu sofraları şenlendirdiler. Bu sofraların güzelliği yediğimiz yemekten dolayı gelmiyor. Bu bir iftar sofrasıdır, bereket sofrasıdır. Ama bu sofrada muhabbet var, kardeşlik var. Diyerek sözlerini sonlandırdı. İftar programı yapılan sofra duaları ile sonlandırıldı.